Uit verbazing ontstaan

Fampong | Zaterdag 13-7-2019
Hét familietoernooi van SV Kampong

Het familietoernooi van Kampong is er gekomen omdat Kampong Hockey eigenlijk geen eigen toernooi had voor de leden onderling. In vele kleinere hockeyclubs was het fenomeen van een jaarlijks familietoernooi (opa’s, oma’s, neven, nichten, al dan niet met enige hockeyervaring) al lang gemeengoed. Het leek ons wel een prima idee om dat op Kampong ook op te zetten, ondanks de waarschuwing dat het meer een studentenclub was dan een familievereniging.

Gestart in 2001

Met heel veel steun van een aantal enthousiaste ouders zijn we aan de slag gegaan en een datum geprikt aan het eind van het seizoen in juni 2001. Gesteund door het bestuur met een garantie van 1500 gulden mochten we toch niet uitkomen met een zo laag mogelijk inschrijfgeld en huur van attributen. Gestart bij veld 4 met banken en tafels voor de wel 12 teams in competitie van 8 tegen 8 hockey en aan hockey verwante spelletjes.

Winnen is organiseren

Een aantal jaren hebben wij dit met veel plezier georganiseerd totdat wij alleen fungeerden als rode draad, want de winnaar van de voorgaande editie won de prijs van de organisatie van het volgend jaar. In deze tijd is het plastic krat met alle informatie, de overgebleven prijsjes, de pennen, het afzetlint, de bordjes en de schema’s vervangen door een meer professioneel draaiboek, welke nu elk jaar doorgegeven kan worden en voorzien van een update.

Familieclub

In de loop der jaren zijn er ook steeds meer sponsoren bijgekomen met hun financiële bijdrage of in natura ( fruit, haring ijs, etc.). Het is mooi om te zien dat het Fampong zich heeft ontwikkeld van een kleinschalige opzet naar een toernooi met meer dan 30 familieteams. Kennelijk is Kampong niet alleen een studentenvereniging, maar zeer zeker ook een familieclub!

Door: Jan Dullemeijer